Església de Santa Maria de la Fosca
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Santa Maria de la Fosca

Palamós - Santa Maria de la Fosca (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorDamià Ribas
Situació Camí de l'Església de la Fosca
Capella construïda l'any 1946, impulsada per les famílies que formaven la primera colònia d'estiuejants. Va ser beneïda pel rector de Sant Joan de Palamós, mossèn Gaspar Coll, el 7 d'abril de l'any 1947. Costa de trobar, tal com ha quedat amagada entre construccions modernes i els arbres que l'envolten. És un edifici inspirat en l'arquitectura religiosa popular. És una nau rectangular, capçada amb absis semicircular. Al frontis hi ha la porta, de mig punt, una finestra lateral i un òcul, envoltats amb pedra, a l'antiga, i un porxo de teules. Al capdamunt, una petita espadanya.