Casa Saforcada (Govern d'Aran)
(Vielha e Mijaran | Vielha - Val d'Aran)

Vielha - Casa Saforcada (Govern d'Aran)

Vielha - Casa Saforcada (Govern d'Aran) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça d'Aran
Era una de les cases més senyorials de Vielha, coneguda popularment com a Çò des de Rafael, que havia estat un llogater. Havia tingut un gran pati i una borda. Va funcionar com a segona residència i posteriorment es va compartimentar en tres espais: un d'ells acollia una barberia, el central els Jutjats i la part dreta havia estat ocupada per les tropes que van arribar a Vielha l'any 1938. Va ser rehabilitada als anys noranta per ser la seu del Conselh General dera Val d'Aran, el qual la té cedida per l'Ajuntament de Vielha e Mijaran, que n'és propietari. L'any 2018 es va urbanitzar la plaça d'Aran, on aboca la façana principal de l'edifici.