Eth Cap dera Vila
(Vielha e Mijaran | Vielha - Val d'Aran)

Vielha - Una borda (Foto: Albert Esteves, 2018)

Vielha - Una borda

Vielha - Una borda

Vielha - Antic pont sobre el riu Nere (desaparegut)

Vielha - Antic pont sobre el riu Nere (desaparegut) (Foto: Juli Soler -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c1900)

Vielha - Panoràmica de Vielha

Vielha - Panoràmica de Vielha (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Major, carrer Sarriulèra
InterèsEspecial interès Interessant
Els carrers Major i de Sarriulèra, que discorren paral·lels al riu Nere, que els separa, constitueixen els eixos del barri més antic de Vielha, el Cap dera Vila. Aquí trobem els edificis més emblemàtics, les antigues residències nobiliàries; i altres de més modestos però que mantenen el caràcter rural que, fins a l'arribada del turisme, era comú a tots els pobles de la Vall, i també a Vielha. Al costat d'aquests dos carrers principals es desplega un entramat de petits carrers i racons on les façanes de pedra de les cases antigues i de les bordes que encara no han sucumbit a la modernitat ens donen testimoni de la Vielha tradicional que es resisteix a desaparèixer.