Muralles
(Guimerà - Urgell)

Guimerà - Muralla

Guimerà - Muralla

Guimerà - Muralla

Situació Carretera de Dalt
Hi hagué un primer recinte emmurallat que abraçava el castell, constituït per la torre mestra i les construccions del seu voltant. A començament del segle XIV les muralles van ser refetes i es va construir el llenç que enllaçava el castell amb l'església, amb una torre de base quadrada que defensava aquest tram, on s'obrí, a més, una porta d'entrada. Cap a la fi del segle XIV s'anà ampliant el recinte clos per defensar les cases que s'anaven construint a recer del castell, seguint el pendent cap al riu. Al segle XVI, coincidint en el moment de major activitat constructiva, es va configurar el recinte murat, en gran mesura tal com el podem veure ara, amb diverses torres de defensa i nou portals, dels quals se'n conserven tres.