Font de la plaça de l'Om
(Banyeres del Penedès - Baix Penedès)

Banyeres del Penedès - Font de la plaça de l'Om

Banyeres del Penedès - Font de la plaça de l'Om (Foto: Albert Esteves, 2018)

Banyeres del Penedès - Font de la plaça de l'Om (Foto: Albert Esteves, 2006)

Banyeres del Penedès - Font de la plaça de l'Om (Foto: Eduard Royo, Arxiu forogràfic C.E.C., inicis segle XX)

Banyeres del Penedès - Font de la plaça de l'Om (Foto: Francesc Blasi, Arxiu forogràfic C.E.C., 1925)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça de l'Om
La plaça de l'Om, que pren el nom de l'arbre centenari que hi ha al seu centre, és l'indret més emblemàtic de Banyeres. Al costat de l'om hi ha una construcció quadrangular, feta amb carreus de pedra i oberta als quatre vents amb arcs adovellats, on antigament hi havia el pou comunal (que encara podem veure a les fotos antigues que adjuntem) i que modernament es va convertir en una font pública, mantenint l'estructura original. En un dels arcs podem veure un gran carreu amb el relleu d'un cérvol.