Estela romànica
(Guimerà - Urgell)

Guimerà - Estela romànica

Guimerà - Estela romànica (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Exterior de l'església de Santa Maria
Situada al costat de l'Església, encastada en un mur, sota un dels arcs gòtics de la plaça. Sorprèn el seu bon estat de conservació tot i tractar-se d'una obra de mitjan segle XII. El disc té un anell perimetral que envolta un entramat de semicercles que conformen un octògon enmig del qual hi ha un disc amb un botó radiant, probablement un símbol solar de referència cristiana.

Al peduncle hi ha la data de 1768 que fa referència al moment en què es va situar en aquest mur, procedent de l'antic fossar que en aquella època es va desmuntar per construir la capella de Sant Sebastià.