Església de Santa Maria. Retaule gòtic de Guimerà
(Guimerà - Urgell)

Retaule gòtic de Guimerà (Foto: Museu Episcopal de Vic)

Guimerà - Reproducció del retaule gòtic de Guimerà

Guimerà - Reproducció del retaule gòtic de Guimerà (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Reproducció: interior església de Santa Maria
El Retaule de Guimerà és l'obra més important de Ramon de Mur, el principal representant de la pintura gòtica internacional a les comarques tarragonines. Va ser pintat poc abans de l'any 1412, quan va ser instal·lat a l'altar major de l'església de Santa Maria de Guimerà. No s'ha conservat sencer. Les dotze taules que ens han pervingut, corresponents a vint-i-tres escenes de l'Antic i del Nou Testament, van ser dipositades al Museu Episcopal de Vic a finals del segle XIX.

L'any 2007 es va realitzar una còpia en 3D, a escala 1:1 i va ser ubicada a la capella del Sagrat Cor de l'església que havia allotjat el retaule original durant més de quatre segles.