Cal Minguella
(Guimerà - Urgell)

Guimerà - Cal Minguella

Guimerà - Cal Minguella (Foto: Albert Esteves, 2018)

Guimerà - Cal Minguella (Foto: J.M. Co de Triola -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Situació Carrer Major, 16
És un dels racons més fotografiats del Guimerà medieval. El seu singular arc ogival, tort i escapçat, les finestres nobles i el bell portal conformen un conjunt de gran encís. Tret de les modificacions efectuades al pis superior, tota la resta es manté gairebé intacte, tal com podem comprovar comparant les fotografies actuals amb la que adjuntem d'inicis del segle XX. Els dos finestrals, motllurats i amb guardapols recte, un d'ells embellit amb una petxina, són característics de la darreria del segle XVI. Això fa pensar que la casa, d'origen força més antic, degué ser remodelada en aquella època. El portal de mig punt, amb les dovelles motllurades, és de gran qualitat, testimoni de la bona posició econòmica de la família que la posseïa.