Molí de Dalt del Senyor
(Guimerà - Urgell)

Guimerà - Molí de Dalt del Senyor (Foto: Albert Esteves, 2018)

Guimerà - Molí de Dalt del Senyor (Foto: Juli Soler Santaló -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, 1910)

TipusMolí
Situació Carrer de les Piques, 31
Els molins fariners que es construeixen entre els segles XIII i XVI a la vall del Corb són tots molins senyorials. L'any 1789 només n'hi havia tres en servei, i eren d'ús obligat pels vassalls del senyor, que havien de pagar "de setze quartans, un quartà". El Molí de Dalt del Senyor, situat a la part baixa del poble, actualment és una casa residencial (Cal Tous). Està adossat a una torre de la muralla. L'edifici va ser remodelat al segle XVII, tal com indiquen les dates de 1620 i 1678 inscrites a les llindes. Va estar en servei fins a l'any 1910.