Mas Ribes
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Mas Ribes

Palamós - Mas Ribes (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Rafael Saballs s/n
Situat a la vora de la riera d'Aubi, en origen era un mas documentat des del segle XIV, conegut com el mas Palomar, nom de la família que el posseí als segles XIV i XV. L'any 1458 va ser adquirit per Antoni Riba, de Cruïlles, i vint anys després era del seu nét, Joan Ribes. En aquella època era el mas més poderós de la contrada. Tenia una torre, que feia que se'l conegués també amb el nom de torre de Ribes.

De l'edifici antic no en resta res. L'edifici actual és un gran casal de planta baixa, planta noble, golfes i terrat. A un extrem de la casa hi ha la capella, amb un petit campanar d'espadanya. Actualment està habilitat com a hotel.