Casal de la plaça Major
(Nalec - Urgell)

Nalec - Casal de la plaça Major

Nalec - Casal de la plaça Major (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça Major, 1-2
Un dels casals més notables de Nalec està situat a la plaça Major, restaurat modernament i, tot i que modificat, conserva elements antics de diferents èpoques i de gran interès. Al núm. 2, Cal Quildo, podem veure el gran portal adovellat, d'època medieval. A la mateixa època pertanyen els carreus del tram cantoner. Cap al segle XVI s'hi degué obrir la finestra del primer pis, que pessiga la part superior del portal. A la casa del núm.1, destaca la porta d'arc carpanell amb motllures. A la llinda, entre una creu patent i símbols corresponents a l'activitat del propietari, hi ha inscrit el nom de Zenón Pujol i la data de 1815.