Cal Duran (Sant Martí de Maldà)
(Sant Martí de Riucorb - Urgell)

Sant Martí de Maldà - Cal Duran

Sant Martí de Maldà - Cal Duran (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça Major / Carrer Calvari
És un dels casals més emblemàtics del poble, tant per la seva situació, just davant de l'església i amb façana a tres carrers, com pel seu interès arquitectònic. Sembla evident que ha sofert importants reformes, fruit de les quals és la façana que dóna al carrer Calvari, amb tres pisos de galeries, dues d'elles amb tres grans arcades de mig punt i la superior amb dues columnes sobres grossos pedestals.

La façana de la placa Major mostra part de l'aparell constructiu, amb carreus de pedra ben tallada i alineada, i un notable finestral renaixentista, probablement del darrer quart del segle XVI, amb pilastres decorades amb relleus florals i un entaulament damunt d'un fris d'àngels i garlandes, coronat per dos gerros.