Cal Bolavà
(Calafell - Baix Penedès)

Calafell - Cal Bolavà

Calafell - Cal Bolavà (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Av. de la Generalitat, 1-3.
Edifici construït a l'entorn de 1870 promogut per Antonio López, marquès de Comillas, un dels més importants empresaris del segle XIX, enriquit a Cuba. És un edifici de planta baixa i dos pisos, molt auster en la seva decoració, gairebé limitada a l'ampla motllura que emmarca les finestres i la porta, aquesta d'arc rebaixat. Originalment era un mas agrícola, amb cavallerisses, magatzems i cups, entre d'altres dependències. Té un ampli jardí al davant.

Adquirit per l'Ajuntament l'any 1997, ha estat restaurat per acollir la Casa de Cultura i diverses regidories municipals.