Antic escorxador
(L'Arboç - Baix Penedès)

L'Arboç - Antic escorxador

L'Arboç - Antic escorxador (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorAntoni Pons
Situació Mare de Déu de Montserrat, 2
Construït l'any 1920 per substituir un edifici anterior situat al final del carrer Hospital, que s'havia construït l'any 1885 i que ja estava en molt mal estat. El conjunt consta d'un cos central i dos cossos laterals, alterats modernament per rehabilitar el conjunt com a biblioteca i arxiu municipal. El cos central, simètric, té les obertures decorades amb maó vist i separades per pilastres del mateix material i ceràmica al centre. Les finestres estan tancades amb una acurada gelosia de maons disposats en sardinell oblic. El remat es fa amb un fris de ceràmica sota la cornisa i, al coronament, un cos massís central, on hi ha l'escut de la vila, i una barana de maó vist.