Arcades del carrer Major
(Vallbona de les Monges - Urgell)

Vallbona de les Monges - Arcades

Vallbona de les Monges - Arcades (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Major, 28-30
Les dues grans arcades que travessen el carrer Major són el que resta de l'antic magatzem i celler del monestir, conegut com a lo Cubar. Són dos arcs apuntats fets amb grans carreus de pedra picada, alguns dels quals conserven encara les marques de picapedrer. Al mateix carrer hi ha restes de tres altres arcs, desapareguts, i a les cases del davant del monestir s'amaga una segona nau, que corria paral·lela a l'anterior, i de la qual encara se'n conserven els arcs. Hem d'imaginar, per tant, un magatzem de grans dimensions, adequat a la puixança que el monestir tenia al segle XIV, quan es va construir aquesta estança.