Molinot de Vallbona
(Vallbona de les Monges - Urgell)

Vallbona de les Monges - El Molinot (Foto: Isidre Blanc, 2018)

Vallbona de les Monges - El Molinot (Foto: POUM de Vallbona de les Monges)

TipusMolí
Situació Camí vell de Llorenç
Situat a la dreta del riu Maldanell, entre el camí vell de Llorenç i l'actual carretera. És un antic molí fariner del qual es conserva només la nau inferior, una estança rectangular, de 6,30 m x 8 m, coberta amb volta de canó apuntada. La façana està feta amb carreus de pedra picada i la porta és adovellada, amb una doble arcada rebaixada, inscrita en un arc de punt rodó.

Darrerament s'hi han fet excavacions i s'han restaurat i consolidat els elements més degradats. Fruit d'aquesta intervenció s'ha pogut constatar que es tracta d'un molí gòtic, excepcional per la seva grandària, que podria haver estat construït al segle XIV.