Monestir de Santa Maria de Vallbona: sepulcre de Ferrer Alemany i Beatriu de Guimerà
(Vallbona de les Monges - Urgell)

Vallbona de les Monges - Monestir de Santa Maria, sepulcre de Ferrer Alemany i Beatriu de Guimerà

Vallbona de les Monges - Monestir de Santa Maria, sepulcre de Ferrer Alemany i Beatriu de Guimerà (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Interior del Monestir de Santa Maria
Situat dins un arcosoli a una de les absidioles de l'església del Monestir. Conté les despulles de Ferrer Alemany de Toralla, mort l'any 1360, i de la seva esposa Beatriu de Guimerà. A la part superior hi ha la figura del cavaller, vestit amb cota de malla i capmall, i amb l'espasa damunt del cos. A la part frontal hi ha la imatge de Beatriu, vestida amb l'hàbit cistercenc. Al mur del fons hi ha una representació al·legòrica de les ànimes dels dos nobles ascendint acompanyades de dos àngels. L'obra es pot considerar contemporània a la mort de Ferrer Alemany.