Antic Hostal
(Vilassar de Mar - Maresme)

Vilassar de Mar - Antic hostal (Foto: Albert Esteves, 2021)

Vilassar de Mar - Antic hostal (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1916)

TipusHotels i hostals
Situació Camí Ral, 30
L'existència d'hostal a Vilassar és coneguda almenys des de 1662. L'edifici que ens ha pervingut va ser construït o reformat l'any 1762, segons consta a la llinda del portal. La seva situació enfront de l'antic camí ral, precedent de l'actual N-II, afavoria la seva funció de fonda per a viatgers i traginers que feien la ruta en diligències i carruatges. L'hostal servia alhora de centre de subministrament de comestibles (sal, oli, carn, peix), estanc, obrador de ferreteria i forn de pa. És famosa la dita popular "a l'hostal de Vilassar, molts badalls i poc menjar".

En constituir-se el primer Ajuntament el 1785, l'hostal acollí les estances de la Casa de la Vila, fins al 1962, any en què s'inicià el procés que la convertiria en l'actual museu Enric Monjo.