Escalinata barroca
(Bellpuig - Urgell)

Bellpuig - Escalinata barroca (Foto: Albert Esteves, 2018)

Bellpuig - Escalinata barroca (Foto: Carles Fargas -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, c1931)

TipusElement singular
Situació Carrer Homenatge a la Vellesa / Replà de l'Església
Escala monumental de pedra que facilita l'accés a l'enlairat replà de l'Església, des de la plaça principal del poble. Va ser construïda l'any 1792, data que podem veure inscrita en el pom de la part superior, davant de l'església. L'escalinata té cinc trams dividits en replans, cadascun dels quals té un muret acabat en una pilastra amb un pom esfèric al capdamunt. Els murets s'alternen a banda i banda, de manera que el recorregut ha de ser forçosament sinuós. A tots dos costats hi ha bancs de pedra que permeten fer un descans durant la pujada. Va ser restaurada l'any 1994.