Font de Sant Roc
(Bellpuig - Urgell)

Bellpuig - Escalinata i font

Bellpuig - Escalinata i font (Foto: Carles Fargas -Arxiu fotogràfic C.E.C.-, c1931)

TipusFonts, pous i safareigs
Situació Plaça de Sant Roc
Havia estat situada, originalment, als peus de l'escalinata de l'Església. Va ser construïda l'any 1898, data que figura en relleu a un dels costats de la font. A l'altre, hi ha un escut amb la flor de lis i una representació de les cases del poble. Està coronada amb un cobert a dues aigües amb un semicercle central decorat amb flors. Els brocs estan inscrits dins d'una fornícula lobulada i sorgeixen de la boca de dos rostres humans, masculí en una cara i femení a l'altra. Les piques són semicirculars.

Les fonts públiques de Bellpuig foren inaugurades l'esmentat 1898, dos anys després que es construís el dipòsit i les conduccions d'aigua potable.