Casa del Procurador
(Bellpuig - Urgell)

Bellpuig - Casa del Procurador

Bellpuig - Casa del Procurador (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Homenatge a la Vellesa, 11
En aquesta casa, la més noble de Bellpuig, sembla que hi residia el governador de la Baronia. L'edifici, amb façana de pedra, està edificat sobre uns porxos de tres arcades, recolzats sobre columnes cilíndriques. Té un portal renaixentista flanquejat amb falses pilastres estriades i la data inscrita de 1583 sota l'escut de la vila. A la sobrellinda hi ha una llegenda on diu sint oculi tui aperti dne super domum istam die ac nocte ("que els vostres ulls, Senyor, vetllin sobre aquesta casa dia i nit").

L'Inventari del Patrimoni denomina aquesta casa amb el nom de Casa dels Consellers també coneguda com a Paeria Antiga o el palau de Ramon Folch de Cardona.