Call jueu
(Bellpuig - Urgell)

Bellpuig - Call jueu

Bellpuig - Call jueu (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Mercadal
En aquesta zona s'agrupaven els jueus que vivien a Bellpuig des de començament del segle XIV, malgrat la disposició reial de 1326 que prohibia que els jueus habitessin en llocs propietat de la noblesa. Això va ser possible mercès a la concessió atorgada l'any 1330 pel rei Jaume II a Guillem IV d'Anglesola. Era una comunitat reduïda, amb un màxim de trenta cases, però va tenir certa importància i comptava amb autoritats pròpies. Malgrat les persecucions i matances de mitjan segle XIV l'aljama es va mantenir activa almenys fins a l'any 1475, època en què es documenten transaccions i contractes signats per jueus.