La Fontana
(Bellpuig - Urgell)

Bellpuig - La Fontana (Foto: Albert Esteves, 2018)

Bellpuig - La Fontana (Foto: jordi Solana, 2020)

TipusAteneus i centres socials
Situació Carrer de la Font, 21
L'any 1932 es constituí a Bellpuig la societat política Ateneu Democràtic Prat de la Riba, amb seu als locals del que fou abans cafè Suís. Dos anys després s'iniciaren les obres de la nova seu, al carrer de la Font, que s'inaugurà l'any 1935. Al seu darrere es va construir poc després un camp de futbol. Amb l'esclat de la Guerra va canviar de mans i l'any 1937 era la seu de la CNT. Després de la Guerra es va fer servir com a parròquia provisional i després com a magatzem de blat de la farinera Climent Bessa. L'any 1958 va esdevenir la seu de la Societat Recreativa, Cultural i Esportiva La Fontana. S'hi feia ball i s'hi celebraven revetlles, i també era la seu de l'escola de futbol. El 1976 passà a ser la seu del Grup de Joves, mantenint-se obert com a bar fins al 1994. L'any 2018 es trobava en desús i en un estat deplorable.