Antic Casino
(Vilassar de Mar - Maresme)

Vilassar de Mar - Antic Casino. Foto antiga (Foto: cap a 1909)

TipusAteneus i centres socials
AutorJaume Vives
Situació Plaça de l'Ajuntament
Edifici construït el 1845. Va ser conegut inicialment com el Foment i concebut com a local social o casino de la gent benestant del poble i com a lloc d'esbarjo de capitans i pilots. El seu element més característic són els porxos. Va ser bastit originalment amb coberta a doble vessant en un estil neoclàssic molt sobri. Reformat als anys cinquanta del segle XX, es van accentuar els seus elements decoratius classicitzants, amb un nou coronament amb balustrada, frontons triangulars i arquejats sobre les finestres i modificació de les originals columnes cilíndriques, ara amb un fust més ample, quadrat i acanalat.