Cal Tarragona
(Castellserà - Urgell)

Castellserà - Cal Tarragona (Foto: Albert Esteves, 2018)

Castellserà - Cal Tarragona, a mà dreta

Castellserà - Cal Tarragona, a mà dreta (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Portal Nou, 3
És la casa senyorial més antiga del poble. Construïda l'any 1612 si atenem a la data inscrita en una de les llindes de la façana. És un casal de composició típicament renaixentista, amb planta baixa, planta noble i galeria de solana, oberta amb un seguit d'arquets de mig punt, L'aparell està constituït de grans carreus ben tallats i les finestres tenen llindes i ampits motllurats. Hi ha dues portes rectangulars, la principal de les quals té la llinda feta amb carreus trapezials disposats verticalment. Compta amb una bodega i un pati interior. Va ser reformada l'any 1987.