Claustre de Santa Maria de Montsió: sepulcre de Caterina Amat
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Claustre de Santa Maria de Montsió; sepulcre de Caterina Amat

Esplugues de Llobregat - Claustre de Santa Maria de Montsió; sepulcre de Caterina Amat (Foto: Albert Esteves, 2018)

Esplugues de Llobregat - Claustre de Santa Maria de Montsió; sepulcre de Caterina Amat (Foto: Albert Esteves, 2008)

Situació Interior del claustre de Santa Maria de Montsió
A l'interior del claustre de Montsió hi ha el sepulcre de Caterina Amat (o Amada)*, que en va ser priora i va morir l'any 1530. El sarcòfag reposa sobre dos lleons ajaguts i mostra els escuts dels Amat i dels Montcada envoltats de sengles corones de flors. Al capdamunt del sarcòfag hi ha la estàtua jacent de la difunta.

*Per un pergamí testamentari conservat a l'Arxiu Històric Municipal de Barcelona, de 1490, sabem que Caterina era filla de Pere Amat, mercader i ciutadà de Barcelona, i d'Elisabet. La seva germana Aldonça va ser abadessa de Sant Pere de les Puelles.