Casa Moratiel
(Esplugues de Llobregat - Baix Llobregat)

Esplugues de Llobregat - Casa Moratiel (Foto: Anna Corcoll, 2018)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorJosep M. Sostres Maluquer
Situació Apel·les Mestres, 19
Situada al barri de Ciutat Diagonal, és una casa unifamiliar projectada per Josep M. Sostres l'any 1955. Similar a la veïna casa Iranzo, del mateix arquitecte, s'inscriu dins l'estil racionalista del Moviment Modern. L'Inventari del Patrimoni d'Esplugues la descriu en aquests termes: «Casa unifamiliar aïllada de planta baixa, soterrani amb garatge i estudi en la coberta, de planta quadrangular i amb un pati interior. L’estructura respon a una retícula de pilars metàl·lics. La volumetria contraposa formes, textures i colors; de la planta coberta destaquen el volum cúbic, cobert amb una llosa recolzada en pilars metàl·lics, i el volum cilíndric tancat, que conté l’escala de caragol que accedeix a la terrassa». Restaurada per l'estudi Batlle i Roig.

Font: Inventari del Patrimoni Històric, Arquitectònic i Ambiental d'Esplugues de Llobregat. Diputació de Barcelona. Servei de Patrimoni Arquitectònic Local. Ajuntament d'Esplugues de Llobregat