La Sènia del Rellotge
(Vilassar de Mar - Maresme)

Vilassar de Mar - La Sènia del Rellotge

Vilassar de Mar - La Sènia del Rellotge (Foto: Albert Esteves, 2021)

Ca l'Aldrufeu, a la dreta, amb Pilar Casas, vídua de Joan Aldrufeu, i els seus nets, Joan i Teresa, 1950 (Foto: enviada per Josep Joaquim Aldrufeu)

AutorEduard Ferrés Puig
Situació Av. de l'Arquitecte Eduard Ferrés, 31
Edifici aïllat que va ser centre d'una propietat agrícola de regadiu, coneguda també com a Ca l'Aldrufeu, cognom vinculat a una família dedicada al conreu de la flor.

L'obra va ser projectada per Eduard Ferrés el 1897 i construïda el 1902. Si bé s'allunya de l'estil característic de l'arquitecte vilassarenc, incorpora elements típics del modernisme, com la ceràmica o l'intens contrast cromàtic de la façana. La seva estructura s'inspira, tanmateix, en la clàssica masia rural catalana, de tipus basilical, amb tres cossos, el central de major alçada. A banda i banda hi ha dues ales més baixes. L'element més característic és el rellotge, que ha donat nom a l'edifici, emmarcat per dos quadrats juxtaposats damunt els quals hi ha cinc querubins esculpits.

Actualment, és la seu del Museu de la Marina.