Església de Sant Joan Baptista
(Sant Adrià de Besòs - Barcelonès)

Sant Adrià de Besòs - Església de Sant Joan Baptista

Sant Adrià de Besòs - Església de Sant Joan Baptista (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep M. Sagnier Vidal-Ribas
Situació Sant Pere, 1
L'any 1933 s'havia habilitat una capella per donar servei religiós als feligresos del barri de Sant Joan, molt allunyat de l'església parroquial de Sant Adrià i que havia augmentat la seva població de forma notable. Dos anys després es va constituir la nova parròquia. En va ser el primer titular mossèn José Mendoza. L'any 1936, amb l'esclat de la guerra, es va destruir l'arxiu parroquial i tot el contingut de l'església, i no es va poder restablir el culte fins a l'any 1939.

La nova església es va iniciar l'any 1947 i es va enllestir l'any 1950. És un temple de planta basilical, de tres naus, amb capçalera poligonal i una capella lateral dedicada al Santíssim. La façana va restar inacabada i el pòrtic neobarroc que estava previst no es va arribar a fer. Per això la part baixa té un aspecte provisional molt poc escaient a l'estil general de l'església.