Edifici Diagonal 0-0 (Torre Telefònica)
(Barcelona | El Besòs i el Maresme - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Diagonal 0-0

Barcelona - Edifici Diagonal 0-0 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorEnric Massip-Bosch
Situació Plaça d'Ernest Lluch, 5
InterèsEspecial interès Interessant
Gratacels de 24 plantes més dues de soterrades, amb una alçada de 110 m, construït entre 2006 i 2011. Va ser dissenyat amb criteris d'eficiència energètica i de màxim aprofitament lumínic. Té planta trapezoidal, amb una cantonada angular aguda i estilitzada que li atorga una fesomia molt característica. Les façanes són de tipus mur-cortina amb una dinàmica estructura d'alumini blanc en xarxa i vidre serigrafiat. Els espais interiors diàfans: atri, sala de juntes, auditoris...destaquen per la seva gran qualitat.

És un punt de referència, alhora inici de la Diagonal -d'aquí el seu nom- i fita que marca la separació entre la ciutat consolidada i l'espai que es va redefinir amb el Fòrum de les Cultures.

El projecte va ser premiat amb el guardó Quantrium l'any 2010 i el Leaf el 2011 en la modalitat de millor edifici comercial corporatiu de l'any. També va ser nominat com el novè millor gratacel del món al premi Emporis Skyscraper. Actualment, està ocupada per diverses empreses tecnològiques.