Fàbrica Colores Hispania
(Barcelona | Provençals del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica Colores Hispania (Foto: Miguel Miranda, 2023)

Barcelona - Fàbrica Colores Hispania (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJosep Graner Prat
Situació Pere IV, 482
Edifici industrial del qual en destaca la façana principal, concebuda amb cert monumentalisme. Té dos pisos, oberts amb grans finestrals i articulats simètricament en tres cossos. Al cos central hi ha la porta, de mig punt, i un finestral geminat al pis superior, amb arcs també de mig punt. Aquest pis té perfil corbat i un coronament esglaonat amb un capcer central de referències barroques.

L'empresa va ser constituïda l'any 1923 i estava dedicada a la fabricació de pintures i colorants químics. L'any 1927 es va encarregar a Josep Graner el projecte de nova façana. A començament dels seixanta va ser ocupada per l'empresa tèxtil Enric Mir Miró. Actualment, es troba desocupada i en força mal estat.