Església del Sagrat Cor de Jesús
(Barcelona | Provençals del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Església del Sagrat Cor (Foto: Valentí Pons, 2022)

Barcelona - Església del Sagrat Cor (Foto: Valentí Pons, 2024)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Pere IV, 398B / Provençals
Durant els anys vint es van alçar nombroses esglésies, algunes per substituir les que havien estat destruïdes durant la Setmana Tràgica i altres, de nova creació, en els nous barris obrers que s'anaven configurant a Barcelona. Una d'aquestes va ser la del Sagrat Cor del Poblenou. Va ser inaugurada pel bisbe de Barcelona, Josep Miralles Sbert, l'any 1926. El temple va resultar parcialment malmès l'any 1936 i es va restaurar l'any 1940.

És un edifici neogòtic, de planta rectangular, amb tres naus capçades amb un absis semicircular. Destaca el campanar, amb pinacles i una afilada agulla, i la portada, amb arquivoltes ogivals i uns relleus de J. Rosell amb escenes del Nou Testament (les noces de Canà i la multiplicació dels pans i els peixos). També hi ha un mosaic que representa la Verge de Montserrat, obra d'Olivé Milián, de 2002. Originalment, hi havia tres escultures, obra d'Eusebi Arnau, destruïdes l'any 1936.