Portals i voltes de la vila closa
(La Fuliola - Urgell)

La Fuliola - Portals i voltes de la vila closa

La Fuliola - Portals i voltes de la vila closa (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer del Portal, plaça i carrer Major
La primera carta de poblament del lloc de la Fuliola data de l'any 1080, quan el comte d'Urgell Ermengol IV va encarregar a Guillem d'Isarn el seu repoblament i la construcció d'una torre de defensa. El clos murat es va constituir posteriorment, després d'una segona carta de poblament atorgada per Ermengol X l'any 1280. L'any 1318 el lloc va passar a formar part de les propietats del Monestir de Poblet. Al fogatge de 1553 es comptabilitzen un total de 28 focs.

D'aquell nucli primigeni, tancat pels murs perifèrics de les seves cases, en resta un dels portals, amb arc adovellat, i alguns dels seus carrers, estrets i tortuosos. Les cases que el conformen conserven bona part dels arcs i llindes dels segles XVI i XVII.