La Placeta
(La Fuliola - Urgell)

La Fuliola - Interior d'un casa antiga (Foto: Albert Esteves, 2019)

La Fuliola - Casa Terés, façana posterior

La Fuliola - Casa Terés, façana posterior (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació La Placeta
La Placeta és un dels racons més característics de la vila closa. En un petit espai s'hi aboquen les façanes de diverses cases. Cal Samario, molt restaurada, s'obre actualment amb dos grans portals, el més antic dels quals llueix la data de 1795. A la façana contigua hi ha una altra porta datada, amb la mateixa data. També dóna a la plaça la façana posterior de Cal Terés, amb la data de 1686 a la llinda. Destaca de manera especial l'estreta façana de la casa del racó, construïda amb anterioritat, el gran portal adovellat de la qual s'ha vist seccionat amb la construcció de les cases veïnes. Conserva al seu interior arcs i estructures força antigues.