Casa del carrer Bolívia, 210
(Barcelona | Provençals del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Bolívia, 210

Barcelona - Bolívia, 210 (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Bolívia, 210
Al carrer de Bolívia, entre Espronceda i Bac de Roda, hi ha un grup de tres edificis residencials, d'inicis del segle XX, que semblen fora de context, tant per l'estil com per la volumetria. La casa del núm. 210, de planta baixa i pis, queda encaixada entre les mitgeres dels dos blocs veïns més alts. La façana, amb un acabat que imita carreus, té un curiós coronament, amb un tram corbat i un altre emmerletat. Sembla talment que hagués estat capçada. El balcó, amb la barana bombada, mènsules i llinda amb relleus florals, és un exemple paradigmàtic dels estàndards modernistes de la primeria del segle XX.

No hem trobat cap referència documental d'aquest edifici, que no forma part de l'inventari del patrimoni municipal ni gaudeix, per tant, de cap protecció.