Edifici Ricard Ametlla
(Barcelona | Provençals del Poblenou - Barcelonès)

Barcelona - Edifici Ricard Ametlla (Foto: Albert Esteves, 2019)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorPere Armengou i Torra
Situació Espronceda, 176-188
Recinte industrial format per dues naus de planta única i coberta a dues aigües separades per un passatge interior que articula l'espai. Una nau transversal, on se situen les oficines i alguns habitatges, dóna la imatge que es projecta al carrer. Va ser construït per ubicar-hi dues empreses diferents.

El projecte, marcadament racionalista, va ser executat per Pere Armengou (Manresa, 1905-1990), un dels fundadors del GATCPAC, l'any 1947. En va ser el promotor Ricard Ametlla Montaña. L'any 1956 el mateix arquitecte va projectar l'ampliació d'un tercer pis.