Pisos de Can Culleres
(Barcelona | El Poblenou - El Taulat - Barcelonès)

Barcelona - Pisos de Can Culleres

Barcelona - Pisos de Can Culleres (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorOriol Bohigas, Josep M. Martorell
Situació Pallars, 299-319
Conjunt d'habitatges alçats els anys 1958-1959. És una de les primeres obres del tàndem Oriol Bohigas / Josep Martorell. Són pisos de caràcter social, de dimensions reduïdes (60 m²), construïts en una època de forta pressió immigratòria a la ciutat de Barcelona. Cada bloc, tots ells de planta baixa i cinc pisos, queda separat del seu veí per un tall amb gelosies, on hi ha l'escala i els safareigs. L'acabat de maó vist i el seu lleuger moviment poligonal els hi aporten un segell de modernitat que es manté malgrat el pas dels anys. El projecte va obtenir el premi FAD de 1959.

El nom popular de Can Culleres prové de la fàbrica de coberts que ocupava la resta del solar (Metales y Platería Ribera). La família Ribera Rovira, propietària de l'empresa, va ser la promotora d'aquests pisos, destinats als treballadors de la seva fàbrica.