Hotel Me Barcelona
(Barcelona | El Poblenou - El Taulat - Barcelonès)

Barcelona - Torre Diagonal i Hotel Me (Foto: Sergi Suárez, 2022)

TipusHotels i hostals
AutorDominique Perrault
Situació Pere IV, 272-286
Construït l'any 2008 segons projecte de l'arquitecte francès Dominique Perrault. Consisteix en dos edificis adossats, una torre de 30 plantes, on hi ha les habitacions, i un cos molt més baix on s'ubiquen els espais destinats a serveis. És impactant l'estructura de la torre, formada per dos cossos que semblen lliscar l'un sobre l'altre. Té uns 120 m d'alçada, amb un eix de formigó, on hi ha els ascensors i les escales, en relació amb el qual s'organitzen els dos cossos, un més baix, que arriba a la planta 24, i l'altre, més elevat, que neix a la planta 7 i arriba fins al capdamunt, generant un voladís de 20 m que és el segell d'identitat de l'edifici. L'acabat exterior, amb façanes de vidre amb una malla metàl·lica, canvia de color segons la llum i fa que a la nit es transformi en una mena de llanterna urbana.