Església de Santa Maria del Taulat
(Barcelona | El Poblenou - El Taulat - Barcelonès)

Barcelona - Santa Maria del Taulat

Barcelona - Santa Maria del Taulat (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorMarià Romaní Rius
Situació Marià Aguiló, 55
L'antiga església parroquial de Santa Maria del Taulat, alçada l'any 1878, havia estat destruïda a començament de la guerra civil. L'any 1945 es van iniciar les obres d'un nou temple, projectat per l'arquitecte Marià Romaní (1900-1966), i es van enllestir l'any 1950. En va ser el contractista Joaquim Batlle i el cos total va ascendir a 4 milions de pessetes. L'edifici ocupa un solar en cantonada, amb l'entrada principal, amb atri, pel carrer Pujades. El campanar, de secció circular i coronat amb una petita cúpula, és just a la intersecció dels dos carrers. La nau és força gran (uns 28 m de llargada per 18 d'amplada) i compta amb una petita capella dedicada al Santíssim i una sagristia. El conjunt inclou també la rectoria i les escoles parroquials. L'estil és auster, amb referències neoromàniques i neogòtiques.