Cases de la plaça Prim
(Barcelona | El Poblenou - El Taulat - Barcelonès)

Barcelona - Cases de la plaça Prim

Barcelona - Cases de la plaça Prim (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Plaça Prim / Fernando Poo, 61-65
Conjunt de cases de planta baixa i pis que ocupen dues illes i que són un bon exemple de l'arquitectura popular de mitjan segle XIX. Tenen una estructura molt semblant i, pintades totes de blanc, conformen un espai homogeni, molt millorat amb la reurbanització moderna dels carrers. La plaça Prim va ser construïda l'any 1851, quan aquest sector era un barri mariner. És probable que les cases fossin habitatges de pescadors. L'antiga taverna és ara un popular restaurant. Sembla que en aquest sector vivien els socialistes utòpics seguidors de Cabet, coneguts com els "icarians" a finals del segle XIX.