Casa Hermínia Farnés de Mas
(Barcelona | Sant Antoni - Barcelonès)

Barcelona - Borrell, 73

Barcelona - Borrell, 73 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorAgustí Mas Saurís (atrib.)
Situació Comte Borrell, 73
Edifici entre mitgeres, de planta baixa i cinc pisos, concebut dins d'un estil eclèctic molt elegant. Li dóna caràcter la tribuna oberta del pis principal, que fa de terrassa del pis superior, amb unes esveltes columnes de capitell compost, els quals enllacen amb un regruix de la llosana descrivint una mena de fris, decorat amb fullam i medalló central. El projecte, de l'any 1892, es pot atribuir al mestre d'obres Agustí Mas, autor de la casa veïna (núm. 71), construïda poc temps abans.

En els baixos d'aquesta casa hi hagué un mercadillo conegut amb el nom de Pipol (de l'anglès people), molt popular als anys setanta.