Farinera La Fama (Can Gili Vell)
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Farinera La Fama (Can Gili Vell) (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Farinera La Fama, abans de la reforma

Barcelona - Farinera La Fama, abans de la reforma (Foto: Ajuntament de Barcelona)

Situació Carrer Doctor Trueta, 173-175
Antiga farinera alçada als anys setanta del segle XIX, promoguda per Andreu Gili i Guardiola. Tenia un molí de gra, una torre de fabricació de farina i magatzems de gra i de farina. La torre té planta baixa i cinc pisos i al seu costat, gairebé adossada, hi ha la xemeneia. Originalment conformava un recinte tancat.

El conjunt ha estat rehabilitat i transformat en un conjunt d'oficines i habitatges, l'any 2009. El projecte de reforma ha suposat l'enderroc dels magatzems perimetrals generant un espai obert, amb una petita plaça. Els edificis més emblemàtics s'han conservat, habilitats per als nous usos. El projecte ha estat redactat pels arquitectes Albert Blanch i Mercè Conca.