Naus Ametller
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Naus Ametller

Barcelona - Naus Ametller (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorJ. Domènech
Situació Carrer Doctor Trueta, 127
La primera d'aquestes naus va ser edificada l'any 1917, promoguda per Montserrat Ametller. La seva germana Maria en va encarregar dues més, idèntiques i adossades a la primera. Posteriorment se'n va afegir una altra. Es tracta de quatre naus de planta baixa i pis amb parets de càrrega i coberta catalana de voltes de maó pla, amb lluernaris, construïda sobre una estructura metàl·lica. Les façanes tenen un coronament corbat, trencat per un cos central a manera de frontó, amb cornisa de maó vist. Aquest mateix material es fa servir per ressaltar les obertures.

Les naus van ser llogades per diverses empreses, la més popular de les quals va ser la de Galetes i Xocolates Solsona, la qual, el 1917, traslladà la fàbrica a aquestes naus. Als anys cinquanta, l'arquitecte Ramon Terradas va pojectar l'ampliació de la nau principal. L'empresa va tancar l'any 1977.

L'any 2007-2008 el conjunt va ser objecte d'una rehabilitació molt respectuosa amb l'obra original a càrrec de l'empresa G56.