Fàbrica de Gel La Sibèria
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica de Gel La Sibèria (Foto: Ajuntament de Barcelona)

Barcelona - Garatge Wad-Ras

Barcelona - Garatge Wad-Ras (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer d'Àvila, 14-22 Doctor Trueta, 120-134
Les primeres naus es van construir l'any 1910 i després es va anar ampliant, fins als anys quaranta. De fet, el seu aspecte actual, amb els coronaments semicirculars, és fruit d'aquelles reformes. L'any 1962 es va construir el garatge Wad-Ras, que dóna al carrer Doctor Trueta, segons un projecte de l’enginyer Santiago Puig Janer.

La Sibèria produïa barres de gel de forma industrial per la refrigeració, abans de la generalització dels frigorífics elèctrics. Va ser fundada a començament del segle XX pels industrials Christensen i Corominas. Anteriorment el gel s'obtenia de forma natural als pous de glaç o de neu. Va estar activa fins a l'any 1970. L'any 2008 les naus van acollir un centre de disseny tèxtil.