Fàbrica de Gel Sant Antoni
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica de Gel Sant Antoni

Barcelona - Fàbrica de Gel Sant Antoni (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorFrancesc de Paula Villar Carmona
Situació Badajoz, 31-33
Les naus van ser promogudes per la família Ametller, l'any 1907. El projecte anava signat pel prestigiós arquitecte Francesc de Paula Villar Carmona, però la seva execució no es va ajustar al disseny, especialment pel que fa a les façanes. Cal destacar la coberta, formada en origen per sis voltes de maó, amb tirants d'acer. Tot plegat ha estat molt modificat amb el pas dels anys. L'any 1931 Josep M. Ametller les va vendre a la Caja de Pensiones de la Unión de Vendedores de Pescado de Barcelona y su Provincia, la qual hi tenia instal·lada una fàbrica de gel. Posteriorment, va ser absorbida per la Sibèria, l'altra gran fàbrica de gel del barri.