Casa Ramon Serra
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Ramon Turró, 153

Barcelona - Ramon Turró, 153 (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorDomènec Boada Piera
Situació Carrer Ramon Turró, 153 / Passatge Masoliver, 2
Casa de pisos en cantonada, obra de l'any 1907, en plena eclosió del modernisme, estil que impregna en gran mesura l'estètica de la façana, tret de la planta baixa. Tots els pisos tenen balcó corregut i tots els finestrals que hi aboquen estan decorats amb relleus vegetals, al gust de l'època. Corona la façana una cornisa sinuosa amb un frontó que descriu un cercle calat, decorat amb fullam i coronat amb un acroteri.

Va ser projectada per Domènec Boada Piera (Barcelona, 1866 - 1947), un arquitecte que es va moure entre l'eclecticisme i el modernisme més convencional.