Naus La Favorita
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Naus La Favorita

Barcelona - Naus La Favorita (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Naus La Favorita (Foto: Sergi Suárez, 2022)

Situació Carrer Roc Boronat, 47
Construïdes als anys vint, aquestes naus van ser ocupades inicialment per la Metalúrgica Textil (1924), després per una empresa de productes per a l'agricultura (1929), posteriorment va ser un garatge (1935) i l'any 1942 s'hi va establir l'empresa tèxtil La Favorita. L'any 1945 es va fer un projecte d'ampliació i reforma signat per l'enginyer Manuel Rodríguez Gutiérrez.

El conjunt consta d'una nau situada longitudinalment al carrer Roc Boronat (abans Luchana), i dues naus posteriors situades al xamfrà i a l'interior de l'illa. Estan fetes amb maó vist i s'obren amb finestrals triforats amb arcs de descàrrega a les llindes.