Vapor Llull
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Vapor Llull (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Vapor Llull (Foto: Sergi Suárez, 2022)

AutorJosep M. Ros Vila / Cristian Cirici, Carles Bassó (reforma)
Situació Carrer Llull, 131-135 / Passtge Masoliver
La fàbrica de productes química Massó i Cia. va ser fundada l'any 1902 per Ramon Massó Marcer i Ildefons Carol. Les naus van ser reformades després de la Guerra Civil, amb projecte de l'arquitecte Josep M. Ros Vila. El resultat és un edifici d'una sola nau, rectangular, de planta baixa i dos pisos, ritmat per les obertures i les pilastres que les separen. A l'interior de l'illa hi ha la xemeneia antiga, de maó vist, que s'ha conservat amb la reforma moderna. Aquesta va ser duta a terme els anys 1996-1997 pels arquitectes Cristian Cirici i Carles Bassó, els quals van eliminar diversos coberts i cossos afegits i van rehabilitar la nau convertint-la en espais de treball i lofts. Per donar-hi accés independent es van introduir tres elements verticals amb la caixa d'escala i l'ascensor.