Fàbrica de pastes Magí Quer
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Fàbrica Magí Quer (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Fàbrica Magí Quer (Foto: Ajuntament de Barcelona)

AutorJosep M. Plantada (atrib.)
Situació Carrer Llull, 109
Magí Quer Bertran (1827-1912), tenia ja una fàbrica al carrer Badajoz quan, l'any 1886, va obrir la nova fàbrica del carrer Llull. Construïda cap a la fi del segle XIX i ampliada l'any 1904, va ser una important fàbrica de pastes alimentàries que va estar en funcionament fins als anys trenta. Va ser la introductora de la producció mecànica de fideus i pastes per a sopa.

És probable que l'edifici actual respongui a l'ampliació de 1904 duta a terme per l'arquitecte Josep M. Plantada. Després de la Guerra, la fàbrica va ser ocupada per l'empresa Tubos textiles y cartonajes. L'edifici principal consta de planta baixa i quatre pisos, amb acabat exterior d'estuc amb franges horitzontals i finestrals ritmats alineats verticalment.