Foneria Anglàs i Serra
(Barcelona | El Poblenou - La Plata - Barcelonès)

Barcelona - Foneria Anglàs i Serra (Foto: Sergi Suárez, 2022)

Barcelona - Foneria Anglàs i Serra (Foto: Albert Esteves, 2019)

AutorManuel Joaquim Raspall Mayol
Situació Pujades, 97
Obra de l'any 1907 promoguda per Manuel de Larratea i projectada per Manuel Joaquim Raspall (Barcelona, 1877 - 1937). Concebuda dins l'estètica modernista habitual en l'obra de Raspall durant aquell període. La façana està rematada amb una cornisa de trencadís ceràmic. Les obertures, entre les quals destaca la finestra semicircular triforada, estan emmarcades amb maó vist, material que contrasta amb la pedra aplacada i el parament llis pintat de blanc. Aquesta combinació de materials i formes fan d'aquesta nau l'obra més característica del modernisme fabril del barri.